Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ontwerper gezocht voor sociaal woonproject aan Groenebriel

De Gentse sociale huisvestingsmaatschappij wil in totaal 173 wooneenheden renoveren en/of vervangen aan het Sint-Vincentiusplein en de Sint-Margrietstraat in de wijk Tolhuis-Sluizeken-Ham. Een haalbaarheidsonderzoek moet uitwijzen of de bestaande panden gesloopt of behouden worden. Nadien komt de echte ontwerpopdracht. Je kan nu kandideren voor de eerste selectiefase met een goed samengesteld team, en met een aantal referenties.

BKBC - 2024-05-06T101538.143
Adobe Stock

Thuispunt Gent zoekt een team dat over een arsenaal aan competenties beschikt. De minimale samenstelling bestaat uit een architect, een erfgoedspecialist, een landschapsarchitect, een EPB-verslaggever, een ventilatieverslaggever en experten technieken, akoestiek, stabiliteit. Conform wetgeving overheidsopdrachten, wordt een mededingingsprocedure met onderhandeling opgestart voor deze opdracht in twee fasen. Over welke referenties moet je beschikken in de eerste fase?

  • Financiële en economische draagkracht
  • Technische en beroepsbekwaamheid
  • Deskundigheid projectteam: er worden min. en max. vijf referenties gevraagd: drie referenties architectuur, één referentie inzake stabiliteit en één  referentie inzake technieken.

    De drie referenties architectuur beantwoorden aan de volgende minimumvoorwaarden:
  1. Minstens één referentieproject  architectuur (vervangingsbouwproject / nieuwbouw) werd gerealiseerd volgens de richtlijnen van Wonen in Vlaanderen (WiV).
  2. Minstens één referentieproject architectuur is een appartementsgebouw met minimaal 30 wooneenheden, bouwhoogte middelhoog in (centrum) stedelijke context. 
  3. Minstens één referentieproject van een renovatie van een gebouw dat opgenomen is op de inventaris onroerend erfgoed. 

  • Samenstelling en ervaring van het projectteam
  • Affiniteit met de uit te voeren ontwerpopdracht

Kandideer voor 13 mei 2024.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten