Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ontwerpers gezocht voor Meesterproef Sociaal Wonen

De Vlaamse Bouwmeester gaat samen met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) op zoek naar dertig recent afgestudeerde ontwerpers voor de Meesterproef 2022 Sociaal Wonen. Na de succesvolle editie in 2019, waarvan de kwaliteit zeer hoog was, willen de initiatiefnemers het thema sociaal wonen opnieuw centraal stellen en een nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars warm maken om mee na te denken over een vernieuwende manier van sociaal wonen en ambitieuze, kwaliteitsvolle ontwerpen te realiseren. 

Ontwerpers gezocht voor Meesterproef Sociaal Wonen
Met de Meesterproef bieden de organisatoren afgestudeerde architecten en beloftevolle jonge kunstenaars de kans om een publieke opdracht te realiseren. De jonge deelnemers worden hierbij intensief begeleid door een aantal ervaren ‘meters en peters’. Voor jonge afgestudeerden is de Meesterproef niet alleen een kans om een eerste overheidsopdracht uit te voeren, maar ook een manier om uitgebreid kennis te maken met het thema sociaal wonen. Hun jeugdige enthousiasme kan op zijn beurt de opdrachtgevers verrijken met creatieve ideeën en nieuwe inzichten.
 
Kandidaturen zijn mogelijk voor projecten in Puurs - Sint-Amands, Galmaarden, Mechelen, Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt), Hamont-Achel, Zele, Rupelmonde, Sint-Truiden (twee projecten) en Menen. Wie interesse heeft om een sociaal woningbouwproject te realiseren, kan zich aanmelden vóór 13 november om 23 uur via het interesseformulier op vlaamsbouwmeester.be.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten