Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ontwerpteam voor herbestemming Technicum 4 in Gent

De Universiteit Gent heeft de studieopdracht voor de renovatie en herbestemming van Technicum 4 gegund aan het team bestaande uit Havana architectuur, Karuur architecten bvba, S.E.A. Servais Engineering Architectural en Wim Cuyvers. Deze campus tussen de Sint-Pietersnieuwstraat en de Scheldekaai wordt omgevormd tot een toegankelijke universiteitssite. De ontwerpers willen de grote hal met de sheddaken isoleren. Om de lege aerodynamicatoren te kunnen gebruiken stelt men voor er een nieuw torenvolume tegenaan te bouwen.

Ontwerpteam voor herbestemming Technicum 4 in Gent
Havana architectuur, Karuur architecten bvba, S.E.A. Servais Engineering Architectural en Wim Cuyvers
Nadat drie andere gebouwen van de cluster van vijf laboratoriumgebouwen voor de Faculteit Toegepaste Wetenschappen al nieuwe universitaire functies kregen, is nu Technicum Blok 4 aan de beurt en dit in functie van de vakgroepen Architectuur en Stedenbouw en Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen. 
 
Dit voormalige laboratorium voor machines en machinebouw uit 1936 is een rationeel staalskelet met 24 traveeën en bakstenen gevels ontworpen door professoren Jean-Norbert Cloquet en Gustave Magnel. Door in de koptraveeën trappenhuizen en liften onder te brengen wordt de ontsluiting logischer georganiseerd. De ruimtes kunnen flexibel benut worden voor de onderzoeks- en atelierwerking.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten