Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ontwerpwedstrijd voor slaapcapsules in Portugal

Een yoga-centrum in Portugal schrijft een ontwerpwedstrijd uit voor duurzame slaapcapsules die in serie gebouwd kunnen worden.  

Ontwerpwedstrijd voor slaapcapsules
De slaapvertrekken voor individuen of koppels komen op een berghelling bij het yoga-centrum. Vale de Moses Yoga Retreat ontvangt tot 500 gasten uit heel de wereld.
 
De nieuwe slaapcapsules moeten minstens een slaapruimte en een sanitaire cel omvatten en zo duurzaam mogelijk zijn inzake constructie en gebruik. Het afvalwater van de slaapcellen moet ter plaatse gezuiverd worden zodat het in de vallei kan gebruikt worden voor irrigatie.
Iedereen kan aan deze ontwerpwedstrijd deelnemen. Je betaalt wel 110 € per inzending (90 € voor studenten). Je kan inschrijven tot 27 april en inzenden tot 1 juni. Op 13 juli worden de onderscheiden inzendingen bekendgemaakt.
 
Eén van de inzendingen wordt effectief gebouwd en in de prijzenpot zit 10.000 €, waarvan 5.000 € voor de hoofdprijs.
 
In de jury zetelen twee Amerikaanse ontwerpers (Jake Heffington en Mikhail Krymov) en vijf Portugese (Filipe Rodrigues, Inês Vicente, Marta Frazão, Samuel Gonçalves, Ricardo Gomes, Raulino Silva).
 
Meer inlichtingen vind je op https://beebreeders.com/architecturecompetitions/sleepingpods

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten