Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Oostende vormt beschermd pand om tot meergezinswoning

Het voormalige hotel Derycker, ook gekend als Residentie Margate aan de Langestraat 84 in Oostende wordt omgevormd tot een meergezinswoning met acht woongelegenheden en een kantoor. Het monument wordt volledig gerestaureerd en in zijn oude glorie hersteld.

Oostende vormt beschermd pand om tot meergezinswoning
Het vroegere hotel is een beschermd monument en dateert uit 1931. Het wordt beschouwd als een uitzonderlijk hoekpand, beïnvloed door de nieuwe zakelijkheid. Het werd ontworpen door architect Bernard Christiaens, een toonaangevend en progressief architect uit het Oostendse interbellum.

De voorgevels worden volledig gerestaureerd en in hun oude glorie hersteld. Het schrijnwerk wordt vervangen volgens het historische model. De huidige inkomhal en traphal worden behouden. Enkele originele modernistische details zoals de gestileerde vlaggenmast en de modernistische belettering komen terug.

De situatie van het pand was schrijnend. Het voormalige hotel werd zonder vergunning opgedeeld in 23 studio’s die niet konden voldoen aan de Vlaamse wooncode en bovendien niet brandveilig waren.

De zopas goedgekeurde omgevingsvergunning zorgt ervoor dat opnieuw een monument een kwaliteitsvolle invulling en toekomst krijgt.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten