Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Oosterzele bouwt een nieuw administratief centrum

De gemeente Oosterzele wil een nieuw administratief centrum bouwen aan de Parochiale Kring. De gemeente heeft Solva, de streekintercommunale voor Zuid-Oost-Vlaanderen, de opdracht gegeven om dat administratieve centrum voor de gemeente te realiseren. 

Oosterzele
Oosterzele heeft behoefte aan een nieuw administratief centrum dat voldoet aan de huidige noden van de bevolking en waar ook het gemeentepersoneel de gepaste dienstverlening kan bieden. De diensten van het OCMW, de bestaande diensten van het gemeentehuis en de lokale wijkpolitie zullen vanuit één centraal punt, Dorp 1, een betere dienstverlening kunnen bieden.
 
Solva heeft alle wensen verzameld en verwerkt in een voorstudie. Binnenkort start de intercommunale met een participatietraject bij het personeel zodat ook zij hun noden kenbaar kunnen maken. Begin 2022 wordt een architect aangesteld. 
 
Op de plaats naast het bestaande gemeentehuis zullen de vroegere Parochiale Kring en het aangrenzende huis worden gesloopt. Deze afbraakwerken zijn gepland voor begin 2022. In afwachting van de bouw van het nieuwe administratieve centrum zal de gemeente daar een tijdelijke parking inrichten. Deze verdwijnt bij de start de bouw van het nieuwe administratieve centrum, dat in het voorjaar van 2025 de deuren zou moeten kunnen openen.
 
Aansluitend zal het oude gemeentehuis binnenin volledig worden gerenoveerd. Het zal dan nog alleen gebruikt worden als vergaderruimte en als gemeentelijke raadzaal.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten