Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Opdracht gegund voor vastgoedproject Liv-De Molens in Deinze

De bouw van het vastgoedproject Liv - De Molens in Deinze kan starten. Vastgoedontwikkelaar De Molens nv, bestaande uit 3D Real Estate en Atenor, heeft  de opdracht voor de realisatie gegund aan bouwbedrijf Besix. De werken beginnen deze maand en zullen voltooid zijn in januari 2024.

Opdracht gegund voor vastgoedproject Liv - De Molens in Deinze (2)
Het project bestaat, naast een ondergrondse laag met 107 parkeerplaatsen, bergingen en technische lokalen, uit drie nieuwe gebouwen die 106 appartementen en acht commerciële ruimtes bevatten.
 
Liv - De Molens ligt middenin de eeuwenoude historische kern van Deinze en ademt geschiedenis. De locatie was van oudsher bijzonder interessant voor handel en transport dankzij de Leie en de kruising van twee belangrijke handelswegen. Net op dat kruispunt zal het bouwproject worden gerealiseerd.
 
Architectuur
 
De architectuur, van de hand van de Noorse architect Reiulf Ramstad, in samenwerking met URA Architecten en B2Ai, zal naast de nieuw op te richten gebouwen ook oude gebouwen van een voormalige graanmaalderij integreren.
 
Rondom de gebouwen wordt een nieuw park aangelegd. Dat park is de groene long van Liv - De Molens, met kronkelende paden, geflankeerd door zitbankjes en aangelegd met inheemse planten en bomen.
 
"Liv - De Molens is een prachtig vastgoedproject dat we met trots zullen realiseren. Onze klant kan rekenen op onze uitgebreide ervaring om hoogkwalitatieve gebouwen af te leveren die voldoen aan de hoge ambities van het project. Ik wil ook de teams van 3D Real Estate - Atenor bedanken voor hun vertrouwen en de kwaliteit van onze samenwerking”, aldus Mark Beyst, algemeen directeur bij Besix Vlaanderen-Brussel.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten