Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Oproep voor Leuvense Architectuurprijs

De stad Leuven gaat op zoek naar kandidaten voor de vierjaarlijkse Architectuurprijs Leuven 2019. Alle projecten die werden gerealiseerd op het grondgebied  Leuven en opgeleverd tussen 15 februari 2015 en 15 februari 2019 in de disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur, zowel nieuwbouw als renovatie, zijn welkom. Pure interieurprojecten komen niet in aanmerking. Projecten moeten ingediend worden vóór 28 februari.

Oproep voor Leuvense Architectuurprijs
VanEetveldt+Nyhuis

Leuven is volop in ontwikkeling, de stad vernieuwt en verandert. Achter de gestage groei staat het engagement van velen, van het stadsbestuur en inwoners tot bouwheren en ontwerpers. Dat verdient erkenning en daarom bekroont de stad Leuven kwaliteitsvolle architectuur op haar grondgebied vierjaarlijks met de Architectuurprijs Leuven. Stad en Architectuur organiseert de prijs in opdracht van de stad en roept nu architecten en bouwheren op om hun projecten in te dienen.

Een commissie van deskundigen selecteert uit alle inzendingen de meest opmerkelijke projecten en stelt die in het najaar voor met een tentoonstelling en in een publicatie. Naast een vakjury, die vijf finalisten en de uiteindelijke winnaar zal aanduiden, kan ook het publiek zich uitspreken over de projecten. Tijdens een einddebat, waarop de vijf finalisten worden gepresenteerd en verdedigd door leerlingen van Leuvense scholen, duidt ook het publiek zijn favoriete project aan. Meer informatie vind je op stadenarchitectuur.be.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten