Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Oude drukkerij wordt energiezuinig kantoorgebouw

Transport & Mobility Leuven (TML) nam haar intrek in nieuwe kantoorgebouw, op wandelafstand van het station. Het pand is het resultaat van een intensief renovatietraject van het gebouw waar voorheen drukkerij Van der Poorten en uitgeverij Van Halewijck waren gevestigd.

Ontwerp zonder titel (64)

Het energie- en klimaatvriendelijk kantoorgebouw heeft plaats voor 40 medewerkers. Het is het resultaat van twee jaar afbraak, recuperatie, renovatie en nieuwbouw. Bij de renovatie bleef het concept duurzaamheid geen loos begrip. Drievoudig glas, 81 zonnepanelen, 10.000 liter regenwaterrecuperatie, automatische ledverlichting, acht laadpunten voor e-bikes en speedpedelecs, een fietsenstalling voor dertig fietsen en twee lucht-water-warmtepompen van 8 kW zorgen ervoor dat de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk wordt gehouden. 

Het bedrijfsterrein biedt niet alleen plaats voor de activiteiten van Transport & Mobility Leuven, een spin-off van de KU Leuven, gespecialiseerd in transport- en mobiliteitsonderzoek. Aan de straatzijde is er een incubatiefaciliteit die startende ondernemingen op het terrein van verkeer- en mobiliteit tijdelijk van een betaalbare en kwalitatieve werkplek voorziet.

Het renovatieproject is het resultaat van een samenwerking tussen Transport & Mobility Leuven, DMOA architecten uit Heverlee en bouw- en interieurbedrijf Beneens uit Olen.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten