Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Paterskerk Oud-Rekem wordt pianocentrum

Het gemeentebestuur van Lanaken heeft zopas een bouwvergunning afgeleverd aan Piano’s Maene om de Paterskerk in Oud-Rekem te verbouwen tot een belevingscentrum. Piano’s Maene investeert 1 miljoen € in de aankoop en verbouwing van de als monument beschermde Paterskerk, waarbij de aankoop ruim de helft van dat bedrag dekt. De opening staat op het programma voor deze zomer.

Paterkerk

De piano in het bijzonder en de muziek in het algemeen zullen een centrale plaats zal krijgen. Piano’s Maene beschikt reeds over vijf winkels, een pianomuseum en een wereldvermaard atelier. Het is één van de grootste pianobedrijven in Europa. Het bedrijf zocht expansiemogelijkheden en vond in Oud-Rekem met de Paterskerk een ideale uitvalsbasis voor zowel het oostelijke deel van Vlaanderen, alsook voor de Nederlandse markt. In de kerk staat overigens een historisch waardevol Clerinxorgel.

In Oud-Rekem wil Piano’s Maene een muzikaal belevingscentrum uitbouwen waar de piano een prominente rol zal krijgen. Ook een uitgebreid assortiment historische instrumenten zullen te bewonderen zijn in Oud-Rekem. “We zullen een extra niveau bouwen in de kerk zodat we een theatereffect creëren aan de glasramen, met plaats voor 75 tot 100 personen. Hier kunnen allerlei concerten gegeven worden. Het gelijkvloers behouden we overwegend als toonzaal van allerlei instrumenten”, zegt Wolf Leye van Piano’s Maene. Tot aan de opening van het piano-belevingscentrum in de kerk is er reeds een tijdelijke vestiging van Piano’s Maene op de Steenweg 224 in Lanaken.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten