Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Projectontwerpers gezocht voor het Huis van het Autisme

De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) heeft een aanbesteding gepubliceerd voor een volledige opdracht van Projectontwerper. De bedoeling is om de nodige studies uit te voeren voor de renovatie van een gebouwencomplex met erfgoedwaarde. Het moet straks hét Huis van het Autisme van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden.

BKBC - 2024-05-14T142620.816
sau-msi

Het is een nieuw puzzelstukje in de renovatie van de voormalige kazerne van de Koninklijke Rijkswachtschool van Elsene. De voorziening zal het programma voor de nieuwe wijk vervolledigen. Die bestaat uit een universiteitspool, gezins- en studentenwoningen en gedeelde functies (groene ruimte, ontmoetingsruimte, winkels, …).

De opdracht van het Huis van het Autisme bestaat erin advies, ondersteuning, opleidingen en begeleiding te bieden aan mensen met autismespectrumstoornissen (ASS) en hun familie. Het wordt speciaal ontworpen om aangepaste steun te kunnen verlenen en om ruimten ter beschikking te stellen aan verenigingen voor mensen met ASS.

Het ontwerp van het project moet veel aandacht schenken aan de akoestiek en toegankelijkheid van de ruimten. Ook de sensorische aanpak is zeer belangrijk. De projectontwerper zal met dat doel in dialoog moeten gaan met experten en personen met ASS. Deze partners worden maximaal betrokken bij het project.

De duur van de opdracht is vastgesteld op 60 maanden. De werken starten in 2027.

Meer info.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten