Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

RE-ST wint ontwerpwedstrijd voor 75 sociale woningen in Deurne

Het architectenkantoor RE-ST won de ontwerpwedstrijd van Woonhaven Antwerpen voor de vervangbouw van 75 sociale woningen in Deurne. De appartementsgebouwen in de Jan Peetersstraat en de Jan Brochovenstraat in Deurne van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen worden vervangen door 75 nieuwbouwappartementen. Renovatie van de gebouwen is niet haalbaar omwille van bouwtechnische redenen en veiligheids- en comforteisen. De nieuwe gebouwen zullen zich stedenbouwkundig inpassen in de buurt die wordt gekenmerkt door een eenheid van bouwblokken en straten.

Suggestie voor ontharding van het Sint-Paulusplein voor de kerk.

RE-ST wint ontwerpwedstrijd voor 75 sociale woningen in Deurne_SUGGESTIE VOOR ONTHARDING 2
Beeld: © RE-ST

Woonhaven Antwerpen schreef een ontwerpwedstrijd uit, waaraan vijf kandidaten deelnamen: DBLV architecten, Meta, Hama architecten, Puls architecten en RE-ST. De jury besliste om RE-ST in samenwerking met stabiliteitsbureau Util en SB Heedfeld uit te roepen tot laureaat. Het voorstel van RE-ST ‘omarmt de logica en eenvoud’ van de bestaande stedenbouwkundige inplanting. De volumetrie van de gebouwen is helder en eenvoudig. Hoogte wordt gezocht waar het kan, met respect voor de buren, het Atheneum en de Sint-Pauluskerk. Het nieuwe binnengebied met een collectieve fietsenberging is bereikbaar via een doorgang door het gebouw. RE-ST gaat samen met de stabiliteitsingenieurs van Util op zoek naar een robuuste gebouwstructuur die wijzigingen in de toekomst mogelijk maakt. De plattegrond volgt de maatvoering van de kelder en biedt een structuur van kolommen, balken en vloerplaten, waardoor de binnenwanden licht en flexibel zijn. 

Zowel het plein, de straten als het binnengebied kunnen zoveel mogelijk onthard worden.

RE-ST wint ontwerpwedstrijd voor 75 sociale woningen in Deurne_ZOWEL HET PLEIN 1
Beeld: © RE-ST
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten