Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Renovatieopdrachten en wedstrijd alternatieve woonvormen in Antwerpen

Woonhaven Antwerpen gaat op zoek naar een ontwerper om twee panden te renoveren. Het gaat om een gebouw met zeven appartementen aan de Lange Kongostraat 5-7 en een appartementsgebouw met veertien woningen en een winkel aan de Turnhoutsebaan 77. Beide gebouwen dateren uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw en zijn aan een grondige energetische renovatie toe. Bovendien kan een creatief ontwerp meer kwaliteit brengen. De dragende kolommenstructuur laat toe om de indeling te herbekijken zodat er grotere woonoppervlaktes en gemeenschappelijke delen ontstaan. Wie een creatief idee heeft voor deze renovatieprojecten kan een voorstel indienen vóór woensdag 30 november.

Renovatieopdrachten en wedstrijd alternatieve woonvormen in Antwerpen
De stad Antwerpen organiseert voor de vierde keer een wedstrijd voor vernieuwende en alternatieve woonvormen. Wie plannen heeft om zo’n woonproject in Antwerpen te realiseren  kan een voorstel indienen. Als je project wordt geselecteerd, krijg je financiële ondersteuning. De stad wil zo vernieuwende en alternatieve woonvormen stimuleren en beter inspelen op de nood aan een divers en betaalbaar stedelijk woningaanbod. Je kan deelnemen aan de wedstrijd tot en met zondag 4 december. Het volledige wedstrijdreglement vind je op antwerpen.be.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten