Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Respect voor voormalige kloostersite verzoenen met luxueus comfort

Nadat de laatste zusters vertrokken, heeft Bouw Bossu zijn plannen voorgesteld voor de voormalige kloostersite Avé Maria in Izegem. Meteen starten ook de werken voor dit indrukwekkende vernieuwbouwproject.

BKBC - 2024-05-31T145558.242
Bouw Bossu

Tot tien jaar geleden onderhielden de Zusters van Maria het gebouw, maar zij trokken in 2013 uit het klooster weg, waarna Bouw Bossu de kans kreeg om de site nieuw leven in te blazen. 

Er is heel wat opknapwerk aan het kloostercomplex en nu het voorbereidende studiewerk achter de rug is en de vergunningen binnen zijn kunnen de werkzaamheden van start gaan. De eerste fase van het nieuwe project draagt de naam I’Capella residentie Adagio. “Die zal uit 17 appartementen van 91 m² tot 214 m² bestaan”, zegt Floris Vantyghem, commercieel verantwoordelijke bij Bouw Bossu. “Daarnaast voorzien we op het gelijkvloers ook twee commerciële ruimtes. De site zal een harmonieus geheel vormen, waar de levendigheid van de stad de rust van het domein zal omarmen. Daarom leggen we een parktuin aan. Een eerbetoon aan de tijdloze sereniteit die het klooster altijd heeft uitgestraald.”

De nieuwbouwappartementen worden luxueus afgewerkt. Het klooster zelf wordt ontwikkeld door Cohousing Projects. “Dit geklasseerde gebouw zal gerenoveerd worden tot een achttal gezinswoningen met tuin en een tiental appartementen aangevuld met collectieve delen in de prachtige kapel.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten