Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Restauratie Groot Vleeshuis Gent

De stad Gent voert begin volgend jaar dringende herstelwerken uit aan het dak van het Groot Vleeshuis. Een grondige restauratie is gepland vanaf 2024. Als preventieve maatregel voor de veiligheid van de voetgangers wordt rond de groenzone in de Vleeshuistragel, ter hoogte van het te renoveren gedeelte, nu al een werfinrichting geplaatst.

groot vleeshuis

Om de dringende problemen met waterinfiltratie aan te pakken werd het Gentse architectenbureau Bressers gevraagd een ontwerp te maken voor beperkte herstellingen aan het dak. De uitvoering van deze herstellingswerken wordt begin 2019 gepland.

De architect maakt momenteel ook een grondig restauratiedossier op voor de dakbedekking, de dakkap en de muren van het nog niet gerestaureerde deel van het Groot Vleeshuis. Het streefdoel is om dit dossier eind 2018 klaar te hebben en een aanvraag voor een erfgoedpremie in te dienen bij de Vlaamse overheid. De gemiddelde wachttijd voor een dergelijke premie bedraagt ongeveer vijf jaar, waardoor de uitvoering ten vroegste in 2024 kan beginnen.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten