Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Restauratie kasteel D'Aertrycke op stapel

De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft onlangs een veiligheidscoördinator en ontwerper, architectenbureau LMS Vermeersch uit Brugge, aangesteld voor de restauratie van de gevels en daken van het kasteel d'Aertrycke in Torhout (foto). De werken omvatten het reinigen van de gevels, het herstellen en schilderen of vernieuwen van het buitenschrijnwerk, het vervangen van enkel glas door dubbel glas, het vernieuwen van de daken en het verwijderen van asbest uit de stookplaats.

Restauratie kasteel D?Aertrycke op stapel

Raming en termijn

De werken worden geraamd op 865.000 ?, inclusief aanstelling van de ontwerper en veiligheidscoördinator, maar exclusief btw. De start van de werken is gepland voor 2018.

De provincie verwierf het domein van ruim 39 ha met het kasteel, het poortgebouwcomplex met hoeve en cafetaria in 2012 voor ongeveer 2,6 miljoen ?. Het domein is, samen met het domein Tillegembos, het domein Lippensgoed-Bulskampveld en het domein Sterrebos, het vierde grote kasteeldomein in handen van de provincie. In het Tillegembos en in het Sterrebos gaat het om historische kastelen, in het domein Lippensgoed Bulskampveld en in het domein d'Aertrycke zijn het 19de-eeuwse ?landgoederen?. Kasteel d'Aertrycke is daarvan een zeer mooi en gaaf bewaard voorbeeld.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten