Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Shm Denderstreek plant nieuwbouwproject in Zottegem

De sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek zal in de Gladioolstraat in Zottegem twaalf verouderde woningen afbreken en ze vervangen door een nieuwbouwproject. Het ontwerp van Architectenbureel Artec+ voorziet achttien woongelegenheden die zich rond een groen woonerf situeren. Shm Denderstreek verwacht de werken ten vroegste in het najaar van 2022 te kunnen starten.

Shm Denderstreek plant nieuwbouwproject in Zottegem (1)
De Gladioolstraat in Zottegem is één van de vele straten van de wijk Bijloke. De woningen in de straat dateren van het einde van de jaren ’70 en werden in de loop der jaren gerenoveerd en aangepast. Na een grondige studie kwam de sociale huisvestingsmaatschappij echter tot de conclusie dat verdere renovatie onvoldoende zou zijn.
 
De bestaande twaalf bungalows zullen worden afgebroken en vervangen door een duurzaam en kwaliteitsvol nieuwbouwproject.
In de Gladioolstraat verlieten de laatste bewoners reeds in oktober 2020 hun oude bungalows die niet meer voldeden. Ze ruilden hun oude woning in voor een nieuwbouwwoning in dezelfde wijk Bijloke en konden dus tot hun grote tevredenheid in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.
 
Volgens het ontwerp van Artec+ zal er compacter gebouwd worden door stapelbouw, maar met behoud van lage bouwvolumes (twee bouwlagen). De woongelegenheden op de verdieping zijn bereikbaar via buitentrappen en passerelles. Alle gelijkvloerse woningen en enkele van de verdiepingen krijgen een mooie tuin.
 
De nieuwe woningen hebben twee of drie slaapkamers. De woningen worden opgetrokken in eenzelfde vormgeving waarbij gekozen wordt voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. In het project worden ook drie aangepaste woningen voor mindervaliden geïntegreerd.
(c) Shm Denderstreek
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten