Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Site Stakendijke beoogt sociale mix van bewoners

In Sijsele realiseert WVI samen met de stad, de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo en de bouwheren Durabrik, Matexi en Danneels het hedendaags woonproject Stakendijke. De komende jaren zullen er naast het woonzorgcentrum De Stek 136 huizen en appartementen worden gebouwd. Bedoeling is er een goede sociale mix van huurders en kopers te huisvesten.

05357_3D_VK Stakendijke_Zichtpunt2
WVI

De nieuwe buurt zal zich kenmerken door een centrale groenweide van bijna 0,5 ha met gras, bloemen en water. Deze infiltratiebekkens met open structuur staan ook in voor een duurzaam regenwaterverhaal. Zo wordt het opgevangen overtollige regenwater van de woningen en rijwegen daar verzameld. Het regenwater van de straat tussen het bekken en de Veldstraat infiltreert ter plaatse door middel van twee wadi’s en een infiltratieriool. Deze natuurvriendelijke wadi’s worden in het landschap ingekleed.

Het woonproject is opgevat als een woonerf waar voetgangers en fietsers de baas zijn. Auto’s kunnen de site enkel bereiken via de Veldstraat en de Brouwerijstraat. De initiatiefnemers beogen een variatie aan woontypes, met een ruim aanbod aan koppel- en vrijstaande woningen met een plat of hellend dak. Betaalbaarheid staat centraal: de gemiddelde grondprijs bedraagt slechts 300 euro per vierkante meter. Vandaag worden 46 kavels van 225 tot 664 m² te koop aangeboden. Kopers kunnen er met een architect of aannemers naar keuze bouwen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten