Skyline Europe en Vulpia bouwen woonzorgproject in De Panne
Vulpia Vlaanderen, een toonaangevende dienstverlener in de zorgsector, en de residentiële projectontwikkelaar Skyline Europe starten in de zomer van volgend jaar met de bouw van woonproject Duinenzee in de Dynastielaan 42 in De Panne, de voormalige site van het vakantiecentrum van Dexia.
Twee prestigieuze gebouwen met in totaal 103 assistentiewoningen zullen worden opgetrokken temidden van duinen, strand en zee, naast 'De Westhoek', het grootste duinenreservaat van de Belgische kust. Het is volgens de ontwikkelaars de eerste keer in België dat een woonzorgproject op een AAA-locatie gerealiseerd wordt. Als trendsetter wil Skyline Europe deze vernieuwende ontwikkeling met andere projectontwikkelaars doorzetten in volgende zorgprojecten. Behalve de locatie heeft Duinenzee een luxueus aanbod van appartementen met één of twee slaapkamers, uitgebreide wellnessvoorzieningen en een volledig uitgebouwd zorgcentrum met o.m. een apotheek. Halverwege 2016 starten de bouwwerken en medio 2018 voorziet Skyline Europe de oplevering. Duinenzee zal geëxploiteerd worden door Vulpia Vlaanderen.
163 wooneenheden
Duinenzee omvat twee gebouwen waarvan 103 assistentiewoningen in het ene gebouw (gespreid over tien verdiepingen) en 60 rvt-kamers in het andere gebouw (vier verdiepingen). Onder het complex komen 100 staanplaatsen alsook fietsenstallingen met laadpunten voor elektrische fietsen. De een- en tweeslaapkamerappartementen beschikken allemaal over een terras en alle nodige luxe. De appartementen kunnen tot in het kleinste detail gepersonaliseerd worden. Uiteraard zijn alle appartementen rolstoeltoegankelijk.
Gemeenschappelijke tuin
In Duinenzee zal plaats zijn voor een afzonderlijk restaurant met zeezicht, een bar, een leeshoek, een tv-salon en een 'grand café'. Buiten kunnen de bewoners ook heerlijk vertoeven in de gemeenschappelijke tuin van 1,3 ha met streekeigen planten die uitmondt in de duinen. Het natuurlijke duinenlandschap wordt hierbij in aanzien hersteld en voorzien van een passage naar het strand dat zich op minder dan 100 m afstand bevindt. Rond de gebouwen wordt een ruim duinenterras aangelegd.
Architectuur
De architect van het woonproject is Pieter Popeye uit Oostduinkerke. 'De zanderige en glooiende duinenomgeving zet zich voort in de architectuur en in de materiaalkeuze. De gevels worden opgetrokken met een ruwe en zandkleurige gevelsteen, onderbroken door witte betonschijven die het gevelritme en het aantal bouwlagen bepalen. Het oneffen ruwe gevelvlak contrasteert dan weer met het donkere, strakke aluminium buitenschrijnwerk. Voorts wordt in het strakke, luxueuze interieur alle aandacht gevestigd op de omgeving. Zo zorgen grote glaspartijen voor veel licht en openheid', duidt de architect. De daken worden uitgevoerd als groendak.
Btw
'Voor een assistentiewoning van Duinenzee bedraagt de btw slechts 12% en elke assistentiewoning is vrijgesteld van de jaarlijkse onroerende voorheffing omdat de woning erkend wordt door het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid. De voorverkoopfase is gestart', vertelt projectverantwoordelijke Bram Machtelinckx van Skyline Europe.