Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Sociaal woonproject met 84 appartementen in Kessel-Lo

In Lolanden, een wijk in de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo, bouwt sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal 84 appartementen en een een kinderdagverblijf van Zorg Leuven. In een eerste fase vernieuwde Dijledal al 122 appartementen in deze wijk. Vorig jaar begon fase 2 met de afbraak van oude kantoren en de bouw van 84 nieuwe woningen, verdeeld over drie gebouwen. De ruwbouwfase werd zopas afgerond. Als alles vlot verloopt, kunnen tegen het voorjaar van 2024 de eerste bewoners hun intrek nemen.

Sociaal woonproject met 84 appartementen in Kessel-Lo1

Wat verderop, aan het Prins Regentplein, heeft Dijledal een andere bouwwerf lopen. Twee oude appartementsgebouwen werden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het eerste gebouw met 23 appartementen is al klaar. De ruwbouwfase van het tweede gebouw, eveneens goed voor 23 appartementen is net afgerond. “Het nieuwe gebouw is architecturaal geïnspireerd op de oude, modernistische blokken die er sinds de jaren ’50 stonden, maar aangepast aan de hedendaagse duurzame woonnormen. We plaatsen warmtepompen en zonnepanelen, en gebruiken regenwater voor het sanitair. In het najaar zal het gebouw klaar zijn. Net zoals op Lolanden, is ook hier veel aandacht besteed aan het openbaar domein, met nieuwe groen- en tuinzones”, zegt Christophe Stockman, de voorzitter van Dijledal. 

Naast Lolanden en het Prins Regentplein, werkt Dijledal aan de woontoren aan het Artoisplein, de nieuwbouw in de Minderbroederstraat, de renovatie van Schorenshof, aan Kapucijnenvoer en aan de Seringenlaan in Oud-Heverlee, en de nieuwe woningen aan Mevrouwkensveld in Bierbeek. Ook de bouw van het sociaal woonproject op de Hertogensite zit in opstartfase. 

Sociaal woonproject met 84 appartementen in Kessel-Lo3
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten