Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Start werken op de site van de historische Trudofabriek

Eind juni vond de kick-off van Ter Biest plaats, het bedrijvenpark op de site van de historische Trudofabriek te Sint-Truiden. Op een perceel van 22.926 vierkante meter ontwikkelt LCV Real Estate een kantorencomplex met drie bedrijfsverzamelgebouwen.

20230806 - pr - ter biest

De twee eerste blokken bestaan uit units en kantooroppervlakte van 198 tot 534 vierkante meter. Achterliggend op de site komen vier grotere units en een conciërgewoning. Uiteindelijk wordt ruimte gecreëerd voor dertig nieuwe of bestaande lokale bedrijven. 30 procent van het project was al verkocht of verhuurd op basis van 3D-beelden, voor de start van de werken. 

Look and feel

Er wordt veel belang gehecht aan de ook and feel van het project. De duurzame Thermo Wood Ayous beplanking zorgt voor een natuurlijke, hoogwaardige afwerking, in een mooi contrast met de betonnen panelen. De grote glaspartijen in de kantoren zorgen voor natuurlijk licht en een open gevoel. 

Historische vervuiling wegwerken

De vervuiling op de oude site van de Trudofabriek werd de jongste maanden onderzocht en in kaart gebracht. De zones waar in het vaste deel verhoogde waarden zijn aangetroffen zijn intussen ontgraven. Ook in het grondwater worden beperkte verhoogde waarden vastgesteld. Die worden nog aangepakt


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten