Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Steeds meer gemeenten reglementeren bemaling

De droge zomers van de voorbije jaren en de ook al droge lente van dit jaar zorgen ervoor dat het wegpompen van grondwater op bouwplaatsen, voor het plaatsen van kelders of ondergrondse garages, al een hele tijd ter discussie staat. Het grootste deel van dat grondwater gaat immers ongebruikt de riolering in. Na o.m. Gent, Deinze en Eeklo neemt nu ook de gemeente Zulte het bemalen in het vizier.

Zulte
“In deze tijd is het nog meer dan anders belangrijk dat we verstandig omgaan met water. Op bouwwerven wordt soms water opgepompt om een kelder te plaatsen.  We hebben de regels hierover vorig jaar al verstrengd. Nu willen we nog een stap verder gaan. Als er geen infiltratie mogelijk is in de dichte omgeving, moet het water opgevangen worden in een vat zodat de buurt dit water nuttig kan hergebruiken. Ook aan landbouwers willen wij de mogelijkheid geven om dit opgepompte water te gebruiken voor het besproeien van hun velden. Zo minimaliseren we de rechtstreekse lozing in de riool. Laat wel duidelijk zijn dat het niet om drinkbaar water gaat”,  stelt schepen van Openbare werken Sophie Delaere van Zulte.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten