Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Stormloop voor Palazzo Verde in Antwerpen

Het toekomstige Palazzo Verde van de bekende Italiaanse architect Stefano Boeri in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid zorgt voor een stormloop: nog vóór de eerste steen werd gelegd is al driekwart van de 67 appartementen verkocht. Het gebouw wordt gekenmerkt door zijn bijzondere symbiose tussen architectuur en natuur, met onder meer drie daktuinen. In totaal zullen de 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten jaarlijks ongeveer 5 ton CO2 zuiveren. Palazzo Verde is een project van vastgoedontwikkelaar Triple Living en het eerste Belgische gebouw van Stefano Boeri.

boeri

Boeri kreeg vooral bekendheid als één van de ontwerpers van het Bosco Verticale, de groene woontorens die in 2014 werden opgetrokken in de wijk Porta Nuovo in Milaan. Ook die bieden plaats aan 900 bomen en 15.000 struiken en vormen zo als het ware een verticaal stadsbos. Stefano Boeri werkte ook aan Forest City, een stadswoud in China met 40.000 bomen en een miljoen planten, waar liefst 30.000 inwoners zullen wonen.

“We wisten dat dit project heel wat mensen zou aanspreken, maar de stormloop van de jongste maanden hadden we echt niet verwacht. Natuurlijk speelt de uitstraling van Stefano Boeri hier een grote rol: wie zijn research heeft gedaan, weet wat voor groene woonpaleizen de architect al op zijn conto heeft staan”, zegt Kristof Schellekens, woordvoerder van Triple Living.

Vlak vóór de bouwvakantie werden de eerste voorbereidende werken uitgevoerd en ging de verkoop van de tweede fase - de overblijvende 18 appartementen - van start. Binnenkort zal de bouw echt beginnen met het aanbrengen van de fundering en daarna volgen de bovengrondse werken. Zodra alle appartementen winddicht zijn worden de drie groendaken aangelegd. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste bewoners midden 2021 hun intrek kunnen nemen in Palazzo Verde.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten