Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Studieteam gezocht voor Gentse campus theateropleiding

De School of Arts van de Hogeschool Gent wil een groep leegstaande gebouwen aan de Bijlokekaai omtoveren tot repetitiestudio's en professionele toonplekken voor de opleidingscluster Drama.  

Studieteam gezocht voor Gentse campus theateropleiding
De geplande verbouwing maakt deel uit van een ruimer masterplan voor de volledige Bijlokesite. De opdrachtgever zoekt een multidisciplinair ontwerpteam dat een studie kan maken en de renovatie tot een goed einde kan brengen. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot en met 11 maart.
 
De bouwkost wordt geraamd op 2,525 miljoen €, zonder btw en ereloon. Er moet aandacht worden gegeven aan de erfgoedwaarde van de omgeving en de doorwaadbaarheid van de campus.
 
Het programma omvat een theaterzaal voor 100 tot maximum 150 personen, drie repetitiestudio’s, een decor / werkatelier, een ontvangstruimte en ondersteunende functies. Expertise op het vlak van erfgoedrenovatie, architectuur, theatertechnieken en akoestiek is noodzakelijk.
 
De selectieprocedure verloopt in twee fases. De stadsbouwmeester van Gent maakt deel uit van de beoordelingscommissie voor de selectie en gunning.
 
In de eerste fase zijn referenties en beeldmateriaal van eerder gerealiseerde opdrachten bepalend om de bekwaamheid, ervaring, ontwerpmatige deskundigheid en het conceptueel vermogen van de kandidaten te beoordelen, alsook de relevantie ervan voor deze specifieke studieopdracht. Er zullen maximum zes kandidaten geselecteerd worden.
 
In de tweede fase worden enkel de geselecteerde kandidaten uitgenodigd om een offerte in te dienen op basis van het bestek. In dat bestek worden de gunningscriteria en gunningsprocedure gedetailleerd omschreven.
 
De ingediende offertes zullen beoordeeld en vergeleken worden aan de hand van de volgende gunningscriteria: teamsamenstelling en -organisatie (30 punten), visie op het project (30 punten), projectaanpak (20 punten) en ereloon (20 punten). Er wordt geen projectspecifiek ontwerpwerk gevraagd voor de Bijlokesite in de gunningsfase.
Foto: Stadsbouwmeester Gent / Stad Gent.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten