Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Symbolische eerste steen voor Project Meir

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner legden op de Meir in Antwerpen de symbolische eerste steen van een nieuwe landmark voor de onderwijs- én retailsector. Ze kozen voor de aanplanting van twee bomen om de duurzame ambities van het stadsproject in de verf te zetten.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-06T090303.914
Binst architects

KdG en projectontwikkelaar Meir Corner, een samenwerkingsverband Tans Urban Landmarks en Urbicoon, sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van dit gemengd project. De nieuwe campus Meir van KdG wordt ruim 29.000m² groot. Daarnaast komt 11.800m² aan retailoppervlakte. Tegen het najaar van 2026 verhuizen de 6.000 studenten en 650 medewerkers van de huidige campus op de Groenplaats naar hun nieuwe stek.

Voor het ontwerp van de campus werken KdG en Meir Corner samen met Binst Architects/VK architects+engineers, part of Sweco en B-architecten/aNNo. Ze bedachten een subtiele knipoog naar de grandeur van de ‘Grand Magasins’ in Parijs en Londen uit de 19de eeuw, maar dan vertaald naar de eisen voor een (winkel)stad van de toekomst. Het toekomstige gebouw moet mooi aansluiten bij de omliggende historische panden.

Het gemengde karakter brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De school volgt een GRO-traject terwijl het retaildeel de BREEAM-filosofie volgt. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten