Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Het expertenteam Els Vervloesem - Latitude mag een toekomstvisie ontwikkelen voor de buurt rond de Watersportbaan in Gent. Het team, dat eerder al werkte rond de Antwerpse wijk Luchtbal, gaat samen met stadsdiensten, bewoners, gebruikers en belanghebbenden aan de slag om de krijtlijnen voor de toekomst vast te leggen en onderzoeken hoe de buurt op een samenhangende manier kan groeien. Eind 2023 moet de studie klaar zijn. Het project krijgt steun van de Vlaamse overheid.

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent_foto_Olmo Peeters  stad Gent
Olmo Peeters
De buurt aan de Watersportbaan ontstond in de jaren ‘50 en is ruwweg gesitueerd tussen de R40 en de R4. Ze bestaat uit vele eilandjes: sportinfrastructuur, scholen, het ziekenhuis, de sociale woontorens, enz. De omgeving staat voor heel wat vernieuwing, met onder meer het nieuwe wijkgezondheidscentrum, het nieuwe buurthuis, de vervanging van de sociale woontorens en de vernieuwing van de campus Offerlaan. De toekomstvisie moet alles samenbrengen in een coherent plan rond voorzieningen, mobiliteit en openbare ruimte.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten