Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC lanceert samen met TDP, de infrastructuur joint-venture tussen Belfius en de investeringsmaatschappij Gimv, een initiatief onder de naam Yally, wat staat voor ‘Your Ally’ of je bondgenoot. Yally koopt bestaande woningen in en rond de centrumsteden in België, en maakt deze energiezuiniger en toekomstbestendig. Als huisbaas van de toekomst wil Yally zoveel mogelijk inzetten op comfort en de verlaging van de totale woonkost van de huurder. Dat gebeurt onder meer door de integratie van slimme technieken in de woningen, het verlagen van de energiefactuur en een all-in service via het online portaal MijnYally.be. 

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally
Yally wil in eerste instantie binnen de twee jaar 300 tot 400 woningen verwerven. De eerste 40 wooneenheden gelegen op het Antwerpse Zuid en in het centrum van Mechelen zijn ondertussen gekocht. Voor TINC gaat het om een investering van ongeveer 12 miljoen euro. Yally streeft ernaar om haar woningen 40% energiezuiniger te maken. Woningen die vandaag een energielabel D, E of F hebben, zal Yally een upgrade geven naar A, B of C, via verantwoorde investeringen. De buitenschil wordt aangepakt zodat energie niet langer verloren gaat. De verwarmingstechnieken worden geoptimaliseerd om de woning energie-efficiënter te maken. De plannen voor de energetische renovatie worden momenteel opgemaakt om de werken daarna snel tot uitvoering te brengen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten