Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Transformatie van Saffre Frères-site gaat volgende fase in

Het stadsbestuur van Oudenaarde heeft een belangrijke stap gezet in het ambitieuze project op de Saffre Frères-site. Na uitvoerig onderzoek en intensieve gesprekken tussen de stad en ontwikkelaar Revive heeft de gemeenteraad een definitief plan vastgesteld voor de herbestemming van de centrale loods en het omliggende gebied.

Ontwerp zonder titel (46)
Stad Oudenaarde

De site Saffre Frères is een voormalige textielfabriek in het hartje van Oudenaarde. De industriële site werd de afgelopen jaren getransformeerd tot een nieuwe, moderne woonwijk. Een eerste deel werd afgewerkt, aan het tweede deel wordt momenteel hard gewerkt. Een belangrijke stap is de invulling van de centrale loods, of de ‘buurtschuur’. 

Een deel wordt een groene zone voor publiek gebruik, het resterende deel blijft multifunctioneel en overdekt zodat er nog diverse mogelijkheden openblijven. Voor de realisatie van het overdekte plein investeert het stadsbestuur tussen 1,5 en 1,8 miljoen euro. “We tonen met dit plan respect voor het Oudenaardse erfgoed en tegelijkertijd voldoen we aan de behoeften van vandaag”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester. “De loods moet een ontmoetingsplaats worden. Dit sluit zeer mooi aan bij de ideeën van de inwoners tijdens het participatietraject. Samen met projectontwikkelaar Revive willen we de buurt verder engageren.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten