Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Twee iconische hotelvolumes voor internationale reizigers

Binst Architects heeft in Machelen twee nieuwbouwhotels gerealiseerd, die elk een unieke identiteit combineren. Samen tellen Trinity en U-Flats 368 kamers.

BKBC - 2024-10-15T085701.147
Binst Architects

Het westelijk gelegen Trinity, dat geëxploiteerd zal worden door Holiday Inn Express, is een drietandig volume van negen verdiepingen, met een markante rastergevel. Trinity heeft 208 hotelkamers, met op de gelijkvloerse verdieping ondersteunende functies zoals een restaurant.

U-Flats, aan de oostkant van het terrein, wordt geëxploiteerd door Adagio Aparthotels. Het biedt 160 kamers die speciaal zijn ontworpen voor gasten die een langer verblijf wensen. De architecturale expressie van het zeven verdiepingen tellende hotel contrasteert sterk met de verticaliteit van Trinity. Grote glaspartijen en betonnen gevelpanelen met een verfijnd reliëf zorgen voor een subtiel spel van licht en schaduw. Dat geeft het gebouw de uitstraling van een sierlijk gedrapeerde voile.

"In een wereld waarin mobiliteit en flexibiliteit steeds belangrijker worden, willen we met Trinity en U-Flats een antwoord bieden dat niet alleen architectonisch uitblinkt, maar ook sociaal relevant is”, aldus Luc Binst. “Deze projecten leveren een waardevolle bijdrage aan de gastvrijheidseconomie van de regio en versterken de aantrekkingskracht van Machelen als knooppunt voor internationale reizigers." 

BKBC - 2024-10-15T085735.668
Binst Architects
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten