Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

UCB bouwt nieuw complex in België

Het biofarmaceutische bedrijf UCB uit Brussel, dat wereldwijd actief is, gaat een nieuw complex met een aantal nieuwe faciliteiten bouwen in Braine l'Alleud. Aannemer Besix haalde de opdracht binnen. De werken zullen veertien maanden duren.

UCB bouwt nieuw complex in België
Het complex van 17.000 m² die BESIX zal bouwen, werden ontworpen om onderdak te bieden aan bijzonder innoverende diensten. Zo komen er ultramoderne laboratoria en R&D-centra, evenals productie- en kantoorruimtes.

Eén van de bijzonderheden is ook de flexibiliteit van het gebouw, met de mogelijkheid om de binnenruimtes gemakkelijk te herconfigureren. Bovendien moeten de faciliteiten voldoen aan strenge milieunormen.

De UCB-site is een zogenaamde Seveso-site, en vereist dus uiterst strenge veiligheidsregels. Besix nam alle maatregelen, zowel op technisch als op menselijk vlak, om deze beperkingen te integreren en te respecteren tijdens het hele project.

“We hebben samen met opdrachtgever UCB in zeer korte tijd de technische, methodologische, juridische en HSE-aspecten van het project kunnen verduidelijken. We hebben gekozen voor methodes die beantwoorden aan de prioriteiten van het bedrijf, waarbij de vereiste hoge kwaliteit werd gecombineerd met een snel bouwproces en hoge veiligheidsmaatregelen”, zegt Alexandre Duthoit, Project Manager bij Besix.

Met de hulp van het interne studiebureau Besix Engineering werd een variant op het oorspronkelijke project voorgesteld, gebaseerd op het gebruik van geprefabriceerde betonelementen. Dit heeft niet alleen technische voordelen, maar ook op het vlak van prijs en beschikbaarheid van materialen.

De nieuwe faciliteiten maken deel uit van het bredere strategische ontwikkelingsplan van het beursgenoteerde UCB om de vestiging in Braine l'Alleud te voorzien van mogelijkheden voor gentherapie, met inbegrip van laboratoria en productiefaciliteiten.

De nieuwe biotechnologische faciliteit, één van de grootste en modernste in België, wordt gebouwd om de groei van het bedrijf te ondersteunen en de lancering en levering op lange termijn voor te bereiden van toekomstige geneesmiddelen die momenteel in klinische ontwikkeling zijn.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten