Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Ultramodern logistiek complex voor Brussels Airport

Vorige week startten de bouwwerken voor de herontwikkeling van de zone Brucargo Centraal op Brussels Airport, een meer dan 34.000 m² groot logistiek complex met bijhorende kantoren.

Ontwerp zonder titel (89)
Cordeel Group

Concreet zal het design- en buildteam Cordeel – archipelago en VK architects + engineers tegen 2025 drie nieuwe ultramoderne magazijnen bouwen, met aangrenzende kantoorgebouwen en een personeelsparking. Dit project wordt gerealiseerd in lijn met de duurzame ontwikkelingsstrategie van Brussels Airport die streeft naar netto nul CO2-uitstoot, met een BREEAM-Excellent certificering. 

Het gebruik van de ruimte wordt geoptimaliseerd, met een stijging van de opslagcapaciteit met 30% en een toename van de groene zones met 20% ten opzichte van de infrastructuur die voorheen op hetzelfde perceel stond. De herontwikkeling creëert ook meer ruimte, veiligheid en efficiëntie voor voetgangers en fietsers, en een aangenamere werkomgeving. 

De vijf toekomstige gebruikers van deze nieuwe gebouwen in Brucargo Centraal zijn nu bekend. Het gaat over:  DSV, Deny Cargo, Hazgo, EV Cargo en Nippon Express. “Het zijn partners van Brussels Airport, en sommigen zijn dat al heel lang”, zegt Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport Company. “Ze willen hun activiteiten verder uitbouwen en genieten van een state-of-the-art infrastructuur.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten