Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Unieke samenwerking tussen school en projectontwikkelaar

In het najaar verhuist de vrije kleuter- en basisschool ‘De Ark’ naar een gloednieuwe uitvalsbasis in de Helvetiastraat in Koksijde. De oude site zal dan meteen worden verbouwd tot ‘Dune’, een woonproject met 27 duurzame en luxueuze villa-appartementen. Dit initiatief van Raak Invest bezorgde de school de nodige financiële slagkracht om zelf in een nieuwbouw te investeren.

ark klein

De oude school die zich in de Albert Bliecklaan bevindt, wordt vanaf januari 2024  omgebouwd tot drie woonvolumes. In totaal komen er 27 appartementen van 97 tot 130 m² (twee of drie slaapkamers) en leefterrassen van 23 tot 89 m². Verder is een gemeenschappelijke kelder voorzien, met onder meer 22 parkeerboxen, 6 parkeerplaatsen en 27 bergingen. Door de gelijkvloerse appartementen van een privétuin te voorzien, beogen de initiatiefnemers een versterking van het groene karakter van de buurt en de woonbeleving. Verder zoekt de projectontwikkelaar een echt duurzaam project af te leveren. Daarom wordt bewust voor duurzame materialen, zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming gekozen. Het resultaat is dat alle villa-appartementen van het BEN zullen zijn (E30).

Het ontwerp van PVL Architecten kenmerkt zich door de geschakelde structuur van de terrassen en grote glazen hoekramen die het gevoel van ruimte versterken. Een lichte gevelsteen die aan de kleur van duinen doet denken, zet het kustgevoel extra in de verf. Dat wordt doorgetrokken in de tuinen, met onder meer een glooiende duinenvegetatie. De villa-appartmenten kennen bovendien allemaal een luxueuze afwerking. 

Het is projectontwikkelaar Steenoven die de bouw en de verkoop van het woonproject zal  coördineren, maar het project is een samenwerking tussen Raak Invest, Alheembouw en vzw Patrimonium Onderwijs Decanale Werken Diksmuide-Veurne. Bedoeling was ‘De Ark’ op deze manier voldoende financiële slagkracht te bezorgen om de schoolstructuur te vernieuwen. De eerste werken zijn momenteel gepland in januari 2024. Naar schatting zal de bouw en afwerking goed 2,5 jaar in beslag nemen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten