Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

VDAB bouwt in Roeselare

De komende jaren bouwt de VDAB een nieuwe vestiging in Roeselare waar alle aspecten van de dienstverlening zullen geïntegreerd worden en waar ook de partners van VDAB nauw bij betrokken zullen worden. De ingebruikname wordt gepland in 2023-2024. De nieuwbouw komt op terreinen langs de autosnelweg E403 aan de afrit Roeselare Haven. Daar worden al verschillende maanden opleidingen van de VDAB georganiseerd. Eind 2018 heeft de VDAB de gronden ook definitief kunnen verwerven.

VDAB bouwt

De Vlaamse regering gaf op 7 juli 2017 groen licht voor de realisatie van een nieuwe VDAB-vestiging in Roeselare. In de zoektocht naar een geschikte locatie hiervoor kwam men terecht bij de site langs de Pildersweg die ingesloten ligt tussen de E403, de Kachtemsestraat, het bedrijf Poco Loco en de Vaart Roeselare-Leie. Het braakliggende terrein werd reeds genivelleerd en gebruiksklaar gemaakt. Al verschillende maanden worden daar verschillende VDAB-opleidingen georganiseerd, zoals de opleidingen hijsmachines-verreiker, autolaadkraan, hoogtewerker en torenkraan en de opleidingen voor bouwplaatsmachinisten en wegenbouwers. Deze opleidingen werden eerder in Gits gegeven, maar daar klaagde een naburige woonwijk over geluidsoverlast. Dat probleem stelt zich niet in Roeselare.

Aan de Pildersweg laat de VDAB een nieuwbouw optrekken. In dit gebouw zullen een brede waaier aan activiteiten doorgaan, met uiteraard opleidingen (bouw, industrie,...), maar ook alle activiteiten die momenteel in de Werkwinkel doorgaan (bemiddelen, begeleiding van werkzoekenden,...). Ook partnerorganisaties van VDAB zullen er activiteiten kunnen organiseren. Voor de ingebruikname van het gebouw wordt gemikt op de periode 2023-2024.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten