Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Vergunning voor Deleers Campus in Anderlecht

De joint-venture Kairos - Federale Verzekering mag starten met het project ‘Deleers Campus’, dat de plaats inneemt van het voormalige industrieel terrein aan de kanaalzone van Anderlecht. Het gaat om één van de grootste vergunningen die de jongste tijd is afgeleverd door het Brusselse Gewest. Het ontwerp van deze ontwikkeling van ongeveer 50.000 m² is van SMAK Architects, Atelier Kempe Thill & Kaderstudio en Polo Architects. 

Vergunning voor Deleers Campus in Anderlecht (1)
De kern van het project wordt een gloednieuwe scholencampus, die in samenwerking met de Vlaamse gemeenschapscommisie (VGC) vorm zal krijgen. Er worden onder meer een kinderdagverblijf, twee basisscholen en een middelbare school gebouwd. Het kloppende hart wordt het Walcourtplein dat via een promenade door het hele project de verbinding zal maken met de Veeweydekaai aan het kanaal. 
 
Daarbovenop komt er ook een grote binnen- en buitensportinfrastructuur, uitgebaat door de gemeente Anderlecht. De woonfunctie wordt ingevuld door vier residentiële gebouwen. In totaal zullen er op deze campus ongeveer 150 appartementen bijkomen. Ten slotte wordt een kmo-park gerealiseerd waar zowel retail als bedrijfsactiviteiten worden voorzien. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten