Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Vergunning voor nieuw schoolgebouw in Zedelgem

De Provincie West-Vlaanderen verleent een omgevingsvergunning aan de scholengroep Sint-Rembert voor het bouwen van een nieuwe school voor kleuter- en lager onderwijs in Zedelgem.

AdobeStock_244630207
Het nieuwe gebouw komt aan de oostzijde van Zedelgem-dorp in de directe nabijheid van het sport- en cultuurcentrum De Groene Meersen en zal de twee bestaande schoolvestigingen vervangen.
 
In totaal worden er 21 klassen voorzien, waarvan zeven klassen voor kleuteronderwijs op het gelijkvloers en 14 klassen voor het lager onderwijs op de verdieping. Voorts zullen nog een sportzaal en een polyvalente ruimte (refter) gebouwd worden. De oppervlakte van het nieuwe schoolgebouw bedraagt zowat 2.750 m2.
 
Voor de ontsluiting van de nieuwe basisschool zullen een nieuwe weg en een parking met kiss & ride aangelegd worden. De nieuwe toegangsweg mag louter gebruikt worden door de school zelf en zal doodlopend zijn. Om deze infrastructuur te kunnen aanleggen, zullen werken uitgevoerd worden aan de Schattinkbeek. Daardoor is de deputatie de bevoegde vergunningverlenende overheid voor dit dossier.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten