Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Vergunning voor restauratie Brussels Koninklijk Conservatorium

Na vijf jaar van studies en samenwerking tussen Beliris, studiebureaus Origin-A2RC-FVWWarchitecten, het Koninklijk Conservatorium Brussel en het Conservatoire royal de Bruxelles werd de vergunning afgeleverd voor de restauratie en de uitbreiding van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Ontwerp zonder titel (26)
Beliris

Het gebouwencomplex zal worden gerestaureerd en aangepast naar hedendaagse standaarden. De monumentale concertzaal en foyers krijgen hun oorspronkelijk glorie terug. De historische interieurs op het gelijkvloers worden in ere hersteld en ingericht voor de bibliotheek en het kenniscentrum. Voor de uitgebreide collectie van historische partituren en artefacten wordt er ondergronds een nieuwe depotruimte gecreëerd

Om tegemoet te komen aan de vraag naar bijkomende muziekklassen, concertzalen en een geacclimatiseerd bewaardepot, is een uitbreiding noodzakelijk. De nieuwbouw komt in de plaats van de aanbouw met de bibliotheek. Ter aanvulling van de leslokalen en muziekklassen in het Cluysenaargebouw, komen in de nieuwbouw vier dubbelhoge masterclasses en hoog performante klaslokalen.

Om de openheid van het complex te verbeteren, komt er een doorsteek. Vanaf de erekoer aan de Regentschapstraat zal de bezoeker rechtstreeks kunnen doorwandelen, via de binnentuin, naar de huizen in de Wolstraat. De niet-bebouwde zones worden ingericht als tuinen. 

Het doel is het gebouw te kunnen inhuldigen met een eerste concert in 2030. 

Ontwerp zonder titel (29)
Beliris
Ontwerp zonder titel (31)
Beliris
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten