Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Vijf ‘Belgische’ projecten genomineerd voor MIPIM Awards

Vijf projecten met een Belgische inbreng horen bij de 44 projecten die genomineerd zijn voor een award op de Mipim, één van de belangrijkste vastgoedevenementen. Deze verkiezing lokt elk jaar nog meer klinkende namen. Dit jaar zijn er bij de genomineerden inzendingen van o.a. Foster + Partners en Santiago Calatrava.

MIPIM 2017 - MIPIM AWARDS 2017 FINALISTS - BEST OFFICE & BUSINESS DEVELOPMENT - Warsaw Spire
Wszelkie prawa zastrzezone

In de categorie ‘beste industrieel of logistiek complex’ zijn twee Belgische projecten genomineerd: het Brusselse GreenBizz van architecteassoc en de Nike European Logistics Campus (foto 2) van Jaspers-Eyers Architects. In de categorie ‘beste zakencentra’ is er een nominatie voor de Warsaw Spire (foto 1). Dit Poolse torengebouw werd door de Belgische projectontwikkelaar Ghelamco gebouwd naar plannen van o.m. Jaspers-Eyers Architects. In de categorie ‘beste gerenoveerde pand’ maakt het Brusselse project Chambon kans op de hoofdprijs. Ook dit is een project van Jaspers-Eyers Architects, dat hier voor projectontwikkelaar Immobel samenwerkte met A2RC Architects. De laatste Belgische nominatie is voor het project be-Mine (foto 3) van LRM. Hier werkten heel wat architectenkantoren aan mee, o.a. Lens°Ass en A33 Architecten.

Belgen

Belgische inzendingen doen het doorgaans goed bij de Mipim Awards. Vorig jaar waren er twee Belgische winnaars: het project Treurenberg in Brussel van Assar Architects en Paradis Express van de tv A2M-Jaspers-Eyers Architects-BAG. De jaren voordien waren er awards voor Julien De Smedt Architects (JDSA) en MDW.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter John Forrester en voorts o.m. de Franse architecte Salwa Mikou, stadsarchitect van Moskou Sergei Kuznetsov en ceo Serge Fautré van het Belgische AG Real Estate. De vastgoedbeurs Mipim kan bezocht worden van 14 tot 17 maart in Cannes. Meer informatie vind je op www.mipim.com.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten