Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Er zijn nog vijf kandidaten voor de bouw van een nieuw gemeentehuis voor kustgemeente Middelkerke. Middelkerke trekt 13.500.000 € uit voor deze realisatie.

gemeentehuis2
De procedure voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis lijkt sterk op die van het casino van Middelkerke. Ook hier bestaat een bouwteam uit een ontwikkelaar, een architectenteam, een aannemer en een onderhoudsfirma. Een duidelijke projectafbakening garandeert ‘gezonde’ mededingers die naast architecturale vernieuwing ook ruimtelijke efficiëntie nastreven. Het project krijgt administratieve en juridische begeleiding door een extern team experts. Het nieuwe gemeentehuis komt in de plaats van het huidige zwembad op het Marktplein.
 
De vijf geselecteerde bouwteams zijn Via Middelkerke, Team Gemeente(t)huis, Bouwteam HAZ, TM Testerep en Eiffage. Zij kunnen allen een brede waaier aan geschikte referenties voorleggen. Offertes moeten binnen zijn tegen 21 september.
 
Het nieuwe gemeentehuis zal alle administratieve gemeentediensten huisvesten. Het moet een helder, toegankelijk en logisch gebouw voor de burger worden. De werknemers krijgen dan weer de best mogelijke werkomstandigheden in een comfortabel gebouw dat ‘op de groei’ is ontworpen. De geplande oppervlakte bedraagt zowat 4.000 m². Een werkgroep van gemeentelijke medewerkers bepaalde de belangrijkste aandachtspunten en wensen.
 
Het gemeentebestuur onderzoekt nog welke nieuwe bestemming het huidige gemeentehuis kan krijgen. Het gemeentebestuur denkt aan een ceremoniële functie of een ruimtelijk eerherstel.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten