Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Vlaanderen denkt aan verplichte geluidsisolatie

De Vlaamse overheid onderzoekt of op bepaalde plaatsen geluidsisolatie voor woningen moet verplicht worden. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad op basis van het Geluidsactieplan van de Vlaamse regering. 

Vlaanderen denkt aan verplichte geluidsisolatie
Er zouden strengere voorschriften nodig zijn omdat naar schatting ongeveer 150.000 mensen forse overlast ondervinden van weg- of treinverkeer. Daarnaast worden meer dan 70.000 mensen ernstig verstoord in hun slaap.
 
Woningen, scholen maar ook rust- en zorginstellingen die straks langs lawaaierige wegen of spoorwegen worden gebouwd, zouden dan niet alleen verplicht energiezuinig moeten zijn (wat nu al het geval is) maar ook zo ontworpen moeten worden dat ze voldoende geluid van buiten tegenhouden. Omdat het duurder is om bestaande woningen tegen geluidsoverlast te isoleren, bekijkt Vlaanderen of binnen dat geluidsisolatiebeleid voor bestaande woningen met premies kan worden gewerkt. In Brussel is dat al het geval.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten