Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Vlaanderen helpt vijf coöperatieve woonprojecten

Vlaanderen wil steden en gemeenten aanmoedigen om met coöperatief wonen aan de slag te gaan. Hierbij stappen burgers samen in een coöperatieve vennootschap om te kunnen wonen op een manier die voor iedereen afzonderlijk niet haalbaar is. De administraties van de Vlaamse ministers Demir (Omgeving) en Diependaele (Wonen) starten samen met het Team Vlaams Bouwmeester een leertraject op en selecteerden vijf pioniersprojecten. Deze krijgen de komende jaren begeleiding op maat van hun specifieke en concrete noden.

Vlaanderen helpt vijf coöperatieve woonprojecten
Antonio Diaz
De stad Antwerpen en AG Vespa gaan aan de slag met het uitzonderlijke patrimonium van de modernistische architect Renaat Braem in de Arenawijk in Deurne. De gemeente Kampenhout gaat onderzoeken hoe op de voormalige gemeentehuissite betaalbaar en kwaliteitsvol wonen mogelijk is, met voldoende ruimte voor ontmoeting en sociale en economische functies. De gemeente Zedelgem wil een coöperatief woonproject opzetten op de site van het voormalig sociaal huis in deelgemeente Aartrijke.
 
De stad Lier wil vijf erfgoedwoningen, deel van een beschermd stadszicht, renoveren voor doelgroepen die moeilijk een aanbod vinden op de reguliere huurmarkt. De stad Gent ten slotte wil nagaan hoe negen leegstaande woningen in eigendom van het Vlaams Woningfonds kwaliteitsvol en duurzaam gerenoveerd kunnen worden en blijvend in te zetten zijn als betaalbaar huurpatrimonium. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten