Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Het voorontwerp voor Pomppark Zuid in Antwerpen is goedgekeurd. Het stadsbestuur realiseert met dit ontwerp het eerste project van het Ringpark Groene Vesten. Ecologie, water en erfgoed spelen een centrale rol in de plannen. Het nieuwe park ligt tussen het treinstation Antwerpen-Zuid, de spoorweg, de Desguinlei (Singel) en de Jan Van Rijswijcklaan.

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen
© BUUR - Latz - Greisch - SWP in samenwerking met Antea en Levuur.

Geluidschermen begrenzen het park. De parkrand parallel aan de Singel wordt versterkt. Er worden diverse gevarieerde groene randzones ontwikkeld, met overgangen naar weidegebieden en in afwisseling met de recreatiedelen van het park. De stad zoekt naar mogelijke verbindingen met de aangrenzende buurt en het ontwerp creëert nieuwe ontmoetingsplekken en parktoegangen.

Er wordt water ingezet om gevarieerde zones te creëren en de ecologische diversiteit te versterken. Het pompstation vormt het focuspunt voor de permanente waterelementen in het park. Er wordt in het ontwerp gerefereerd aan de oude Brialmontomwalling en het pompgemaal speelt als recentere infrastructuurmachine een centrale rol in het park. De stad wil het park inzetten op een aanbod voor lokaal gebruik, met een informeel aanbod aan activiteiten.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten