Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Voormalig kantoorcomplex in Woluwedal wordt woonbuurt

Het voormalige kantoorcomplex Woluwe Office Garden krijgt een nieuwe toekomst. Projectontwikkelaar ION kreeg groen licht om de site van 30.000 m² om te bouwen tot de klimaatvriendelijke woonbuurt ‘Wol U’. Er komt ruimte voor handelszaken, horeca en kinderopvang.

Ontwerp zonder titel (55)
Comm2You

De nood aan meer kwaliteitsvolle huisvesting in de Brusselse rand is groot. Een van de oplossingen is de (gedeeltelijke) reconversie van leegstaande kantoorgebouwen. Dat is wat er gebeurt met ‘Wol U’ in Woluwedal. 

In het parklandschap worden zeven duurzame gebouwen opgetrokken. De architectenbureaus POLO, A1AR en BOB361 kozen ervoor om te werken met kleinschalige gebouwen van slechts vier tot vijf verdiepingen hoog. Ze zullen plaats bieden aan 199 appartementen. 

“In tegenstelling tot een klassieke reconversie, is er extra aandacht voor de nabije omgeving”, zegt Jérôme Herinckx, senior projectdeveloper bij ION. “Zo gaan we meer dan de helft van de site ontharden en een groot parklandschap aanleggen met streekeigen planten, bloemen en bomen.” 

De bestaande parkeergarage wordt gerenoveerd, wat voor een besparing van meer dan 1.500 ton CO2 zorgt. De gebouwen krijgen groendaken en klimaatvriendelijke systemen. Zo voorziet ION geothermie voor de verwarming en koeling van de appartementen, wordt regenwater hergebruikt, zorgen zonnepanelen voor elektriciteit en wordt hoogrenderende beglazing geïnstalleerd. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten