Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Voorontwerp voor vergroening ‘den Bell’ goedgekeurd

Het ontwerpteam Omgeving, in samenwerking met Bollinger Grohmann, PAKT, B-GT en Yellow Window, maakten in opdracht van stad Antwerpen en AG Vespa een voorontwerp op voor het ontharden en vergroenen van het binnenplein, de gevels en de daken van het stedelijk administratief centrum ‘den Bell’. Het schepencollege heeft dat voorontwerp zopas goedgekeurd. Als alles volgens plan verloopt starten de werken in het najaar van 2023.

Voorontwerp voor vergroening ‘den Bell’ goedgekeurd (c) Omgeving
Omgeving
Den Bell ligt aan het Francis Wellesplein in de Brederodewijk op het Zuid in Antwerpen. Het binnenplein, dat ook het dak is van de ondergrondse parkeergarage, wordt gedeeltelijk onthard door meer plantvakken aan te leggen. Het dak van den Bell krijgt een groene isolatielaag en ook de gevels worden groener.
 
Op verschillende plekken zullen klimplanten via hulpsystemen langs de gevels omhoog groeien. Het extra groen en de speciaal ontworpen groendakopbouw met waterbergende laag houden de neerslag bij hevige regenbuien langer vast, zodat het water vertraagd kan worden afgevoerd. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten