VVSG-gebouw voortaan in duurzaam jasje
Het hoofdkantoor van de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) in Brussel werd aan een grondige energieaudit onderworpen, met een duurzaam en ecologisch resultaat. Het gebouw in de Paviljoenstraat dateert van 1962 en de site voldeed niet meer aan de hedendaagse normen voor isolatie en verwarming. Door het gebouw nu in een energiezuinig jasje te stoppen, zal de VVSG de investering in een tijdspanne van tien jaar terugverdienen.
De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten is de ledenorganisatie van de lokale besturen en vertegenwoordigt steden en gemeenten, OCMW's, politiezones, autonome gemeentebedrijven en andere verzelfstandigde agentschappen, intercommunales en andere interlokale samenwerkingsverbanden. Als professionele dienstverlenende organisatie biedt de VVSG informatie, advies, vorming en begeleiding aan voor politieke bestuurders en personeelsleden.
De leden van deze organisatie kennen ongetwijfeld dit gebouw. Visueel zullen zij echter weinig tot niks van de uitgevoerde renovatiewerken opmerken. De VVSG daarentegen zal door de uitgebreide isolatieronde van daken, plafonds en buitenmuren des te meer de vruchten van haar energiefactuur plukken. Ook de oorspronkelijke dakramen en koepels zijn door ramen met een hoge isolatiewaarde vervangen. Het gebouw werd voorheen door een oude stookolie-installatie verwarmd.
Twee hoogrendementsketels zullen voortaan voor de verwarming van alle kantoren instaan. Voor de renovatie van haar hoofdzetel kon de organisatie rekenen op de jarenlange ervaring van Belfius in het verlenen van vastgoedfinanciering en projectbegeleiding in de openbare en de sociale sector.
Voor 2014 bedroeg het totaalbedrag aan gegunde offertes voor Belfius meer dan ' 50 miljoen aan Immokredieten. De bankverzekeraar is daarmee marktleider. Voor begin 2015 zit al zowat ' 20 miljoen aan financiering in de pijplijn in afwachting van groen licht. De in 2014 gegunde projecten zijn woonzorgcentra, assistentiewoningen, administratieve gebouwen, sportaccommodaties en scholen.
Het Immokrediet bestaat echter voor alle types van gebouwen van de openbare en sociale sector. Belfius gaat er prat op dat het een service van a tot z kan verlenen, niet alleen op financieel maar eveneens op technisch, juridisch en administratief vlak.
Het Immokrediet is namelijk niet zomaar een klassieke financiering; het is een totaalpakket waarbij de noden van de klant centraal staan en de bank haar kennis van de wereld van architecten, aannemers, subsidiërende overheden, duurzame projecten en milieu deelt. Tot aan de definitieve oplevering staat een team van experts ter beschikking.
Voor meer informatie over het Immokrediet van Belfius stuur je best een vrijblijvend mailtje naar PublicRE@belfius.be.