Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Wandelen tussen de boomtoppen

Effekt Arkitekter uit Kopenhagen heeft met The Treetop Experience een 600 m lang wandelpad tussen de boomtoppen ontworpen dat uiteindelijk uitkomt op een 45 m hoge observatietoren.

wandelen tussen de boomtoppen 1
The Treetop Experience wordt een onderdeel van Camp Adventure, een natuursportcomplex in Haslev. Aan het project hangt een prijskaartje van 40 miljoen Deense kronen.

Zowel de toren als het wandelpad zijn opgezet als een soort ramp, zodat alles voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen die minder goed te been zijn. 

Lage en hoge route

The Treetop Experience zal gebouwd worden in het beschermde Gisselfeld Klosters Skove-bos, een uurtje ten zuiden van Kopenhagen. De omgeving wordt gekenmerkt door heuvels, meren, kreken en drassige gebieden. Het pad splitst op in een ‘lage’ en een ‘hoge’ route. De eerste gaat door de jongere delen van het bos, de hoge route gaat langst het oudste deel.

Het pad eindigt bij een 45 m hoge uitkijktoren, die een cilindrische vorm heeft met een smalle taille en een bredere basis en top. Deze vorm zorgt voor een betere stabiliteit van de toren en een grotere uitkijkplaats bovenaan met 360 graden panoramisch zicht.

Cortenstaal

Alle structurele elementen van de toren worden gerealiseerd in cortenstaal, omdat dat geen onderhoud nodig heeft en mooi past bij de kleuren van het bos. Het wandelpad is gemaakt van timmerhout uit het bos zelf.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten