Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Waterfront Waregem gerealiseerd

De omgeving rond de Elindus Arena in Waregem heeft een spectaculaire transformatie ondergaan. Onder de noemer Waterfront herschiepen B2Ai architects, Wielfaert architecten en Atelier Arne Deruyter het gebied tot een levendig nieuw stadsdeel dat een mix van functies verenigt.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-25T143941.257
B2Ai

Waterfront creëert evenwicht tussen het publiek en privaat domein. Hotel en kantoorgebouw zijn afgeronde paviljoenen met horizontale boorden in architectonisch beton. Daartegenover staan de Y-vormige woontorens van beide dertien bouwlagen. Omdat ze verbreden in de hoogte blijft de footprint beperkt en het maaiveld open. Hun grillige gelaagdheid wordt genuanceerd door een sober materialenpalet. Zoals alle terrassen verschillen, zo hebben ook alle woonunits een andere beleving door de verscheidenheid aan oriëntaties, zichten en indelingen. 

De woontorens zijn opgebouwd rond een centrale kern. Het open vloerplan kan vrij worden opgedeeld. Op de lagere verdiepingen zijn vier units om de kern heen geweven. Iets hoger worden dat er vijf en helemaal bovenaan evolueert het aantal naar zes. 

Het kantoorgebouw maakt gebruik van een flexibele grid van betonkolommen, voorzien van betonnen paddenstoelvloeren. Een centrale kern met trap, liften en vaste voorzieningen schiet door tot in de nok van het gebouw. Daarrond zijn verspringende plateaus geweven die de gebruiker kan invullen naar eigen behoeften.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten