Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Wederopbouw basisschool Nieuw Zuid voor heel binnenkort

Op Nieuw Zuid zou de nieuwe basisschool en buurtsporthal tegen september 2024 toch de deuren moeten kunnen openen. De Antwerpse dienst Omgevingsvergunningen kende Democo immers de nodige vergunningen toe voor de wederopbouw van deze gebouwen waar zich in juni 2021 een ernstig werfongeval voordeed. Qua uitzicht zullen er weinig verschillen zijn ten opzichte van de originele plannen.

P2822-A-2023.04.03

De school zal er dus quasi volledig identiek uitzien als oorspronkelijk was gepland. Het verhogen van de gemetste buitengevel met 30 centimeter (één steenlaag), het versmallen van één raamgeheel en het vervangen van een kolom aan de rechterzuidgevel door twee exemplaren, zijn de meest in het oog springende aanpassingen. Daarnaast zal het gebouw ook aan de meest recente en geactualiseerde brandvoorschriften worden aangepast. 

Intussen stellen Democo, AG Vespa en Stad Antwerpen alles in het werk om een consortium van verzekeringsmaatschappijen ervan te overtuigen een vergoeding uit te keren aan slachtoffers en nabestaanden van het werfongeval in 2021, ook al is de precieze oorzaak nog niet duidelijk (en dus ook niet wie de mogelijke verantwoordelijkheden draagt). 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten