Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Werken aan grootste studententoren van Kortrijk zijn gestart

Op de campus van Hogeschool VIVES in Kortrijk zijn de werken gestart van een 53 meter hoge woontoren. In The Sky komen 192 studentenkoten, twee studeerruimtes en een coworking space.

BKBC - 2024-10-15T084442.860
ION

Met meer dan 16.000 zijn ze dit jaar: studenten die in Kortrijk studeren. En dat aantal zal de komende jaren blijven stijgen. Steeds meer studenten kiezen er ook voor om op kot te gaan, en liefst dicht bij de campus. ‘The Sky’ speelt in op de toenemende behoefte aan zowel studentenhuisvesting als campusbeleving.

Met liefst 16 verdiepingen heeft het project zijn naam niet gestolen. Naast de 12 verdiepingen met kamers en telkens een gemeenschappelijke keuken, telt de toren ook een studeerruimte met zicht op het park. Verder komt er nog een polyvalente ruimte om te studeren, een coworkingspace, een dakterras en een fietsenstalling voor 600 fietsen.

Om de verbinding tussen de scholencampussen te maken, zijn er een aantal mobiliteitsingrepen voorzien. Daarnaast komt er ook een belangrijke fietsas die door de verschillende campussen loopt.

 ‘The Sky’ wordt gerealiseerd door de Waregemse projectontwikkelaar ION. Kortrijk telt vandaag zo’n 3.000 studentenkoten. Vier jaar geleden werd besloten om de bouw van nieuwe kamers opnieuw toe te staan, waardoor er nu nog eens ruim 1.200 in aanbouw zijn. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten