Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Werken aan nieuwe Borgerwijk in Sint-Katelijne-Waver van start

De afbraakwerken van de voormalige zorginstelling Borgerstein in Sint-Katelijne-Waver zijn gestart. In de plaats komt een nieuwe fase van Borgerwijk, die een thuis zal bieden aan in totaal 230 gezinnen.

BKBC - 2024-09-30T154424.552
Consortium Bergesteyn

De afgelopen jaren is het uitzicht van de erfgoedsite in Sint-Katelijne-Waver al aanzienlijk veranderd. Vzw Borgerstein nam zijn intrek in de nieuwe zorgcampus, daarnaast verwelkomde Borgerwijk in 2022 zijn eerste nieuwe bewoners in de assistentiewoningen en appartementen van Residentie Philyra.

Nu schakelt de herontwikkeling van de voormalige zorgsite opnieuw een versnelling hoger. Nadat het Consortium Bergesteyn, het Regionaal Landschap Rivierenland en de gemeente Sint-Katelijne-Waver vorig najaar de eerste werken in het Borgerwijk Park hadden uitgevoerd, worden de verouderde gebouwen nu stap voor stap afgebroken of gerenoveerd. RotorDC, een coöperatie die gespecialiseerd is in het hergebruik van bouwmaterialen, bracht in kaart welke materialen in het seminariegebouw een tweede leven kunnen krijgen.

Wanneer het archeologisch onderzoek is afgerond, start aannemer Vanhout met de werken voor de eerste gebouwen van deze nieuwe fase: de residenties ‘Arcus’ en ‘Hortus’. Beide gebouwen liggen vlak aan het Borgerwijk Park en bieden plaats aan 125 gezinnen. In 'Arcus’ komen 76 ruime parkappartementen en luxueuze penthouses, ‘Hortus’ voorziet 49 patio-appartementen, allemaal met één, twee of drie  slaapkamers en ruime terrassen die grenzen aan de mooie seminarietuinen, het achterliggende Borgerwijk Park of de groene binnentuinen.

BKBC - 2024-09-30T154502.685
Consortium Bergesteyn
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten