Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Willy Naessens bouwt sportcomplex voor Gavere

Het team van de bouwfirma Willy Naessens zal het gloednieuwe sportcomplex op het vroegere voetbalterrein in de Sportdreef van Gavere bouwen. Als alles goed gaat, starten de werken in september en kan het sportcomplex een jaar later de deuren openen. Het budget bedraagt 7 miljoen €.

003
De ploeg van LCV Real Estate, Willy Naessens Industriebouw en Sileghem & Partners haalde de opdracht binnen met een functioneel, duurzaam en aantrekkelijk voorstel dat aan alle voorwaarden van het lokaal bestuur voldoet. Willy Naessens bouwde reeds eerder sportcomplexen in Wortegem-Petegem, Anzegem en Ieper.
 
“Het ontwerp kwam tot stand via de design & build procedure”, zegt schepen van Patrimonium Christophe De Boever. “De kandidaat-bouwteams kregen een heel precies eisenpakket dat het lokale bestuur samen met de  sportclubs maakte en technisch liet uitwerken door deskundigen. Op basis daarvan moesten ze een totaalvoorstel doen van ontwerp tot en met de bouw. We hebben er in het bestek op gehamerd dat het gebouw functioneel, duurzaam en onderhoudsvriendelijk moet zijn. Op vlak van energie gaan we voor een gebouw dat CO2-neutraal is. De energievoorziening is fossielvrij en de Schelde wordt gebruikt als energie/warmtebron voor een warmtepomp.”
 
“Het nieuwe sportcomplex heeft een grote zaal die in drie kan worden gesplitst en geschikt is voor volleybal, basketbal, zaal- en minivoetbal, badminton en boccia (balsport voor personen met een motorische beperking). Daarnaast voorzien we nog een zaal voor gevechtsporten en dans, kleedkamers, een ehbo-lokaal, sanitair en berging. Eén van de blikvangers wordt de interactieve spelwand in de danszaal. Die is vrij uniek in de regio en biedt veel mogelijkheden voor samenwerkingen met scholen, verenigingen en organisaties”, stelt schepen van Sport Dirk Martens.
 
Het lokale bestuur wil van het nieuwe sportcomplex en bij uitbreiding van de hele Sportdreef een aantrekkelijke ontmoetingsplaats maken, toegankelijk voor jong en oud. Daarom komt er in het sportcomplex ook een polyvalente ruimte voor verenigingen en een horecazaak met terras met zicht op de Schelde. Dit kan een trekpleister voor allerlei bezoekers worden, zoals de vele fietsers en wandelaars die de streek elk jaar mag verwelkomen. De omgeving rond het sportcomplex en de recreatiezone worden de komende jaren aangepakt.
 
“Dit maakt allemaal deel uit van het masterplan voor de Sportdreef, waar we al jaren aan werken. Dankzij een sterk dossier sleepten we vorig jaar nog een Vlaamse subsidie van 950.000 € in de wacht. Die gaan we uiteraard gebruiken voor de sporthal maar ook voor de aanleg van een bmx-terrein, een nieuwe schuttersmast en de renovatie van het sanitair blok aan het speelplein”, besluit schepen Martens.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten